Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Фахівці назвали продукти, які сприяють утворенню тромбів
За словами лікарів, дуже часте вживання у їжу певних продуктів — перш за все, з високим глікемічним індексом — може серйозно підвищувати ймовірність розвитку тромбозу, інформує sutura.org.ua
З пояснень лікарів кардіологів випливає, що регулярне вживання у їжу продуктів певної групи “значно збільшує ризик розвитку тромбозу”. Говорячи про тромбоз, медики мають на увазі процеси утворення згустків крові (тромбів), які здатні закупорювати собою кров’яні судини, включаючи найважливіші артерії організму. Це, в свою чергу, сприяє виникнення серцевих нападів та інсультів.
Продуктами, які здатні провокувати згущення крові та схильність людини тромбозу фахівці в першу чергу називають багаті джерела простих вуглеводів, до яких належать різні солодощі, випічка з білої муки, сахар. Також кардіологи зазначили, що великі дози цукру часто містять готові соуси, знежирені продукти та напівфабрикати. У людей, які постійно вживають таку їжу, може статися порушення згортання крові, попередили фахівці.
Небезпечним у сенсі ризику постраждати через тромбоз та його наслідки кардіологи також вважають алкоголь. Фахівці заявили, що “майже всі серцево-судинні катастрофи трапляються наступного дня після прийому алкоголю”.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!