Вино не дає бактеріям, що утворюють наліт, що викликають карієс і запалення ясен, прилипати до тканин ротової порожнини. До речі, якщо ці бактерії потраплятимуть у дах, то вони можуть спровокувати ланцюгову реакцію, що призводить до хвороб серця та раку, передає sutura.org.ua

Дивовижні властивості вина виявив Національний іспанський дослідний рада. За словами його співробітників, у майбутньому цілком можливо поява зубних паст, жувальних резинок та полоскання для рота на основі вина. Секрет криється в унікальних антиоксидантах.

Вони набагато ефективніші, з точки зору захисту від бактерий, ніж комерційно доступні екстракти виноградних кісточок та вина. Це довів експеримент у лабораторних умовах з моделлю тканин ясний.

Коли антиоксиданти з вина потрапляли у ротову порожнину, вони починали виділяти корисні молекули, що не дають бактериям приєднуватися до поверхонь.

А поєднання цих антиоксидантів з оральним пробіотиком Streptococcus dentisani давало додатковий захист зубам та яснам. Експерти виділяють два з’єднання вині – кавові та р-кумаринові кислоти.