За даними вчених, дотримання простих правил допомагає посилити захищеність організму від розвитку раку, інформує sutura.org.ua

Їсти зелень і чеснок

Листові салати, зелень з листям темного забарвлення, водорослі і на додачу до них чеснок — цей набір забезпечить організм такою великою кількістю антиоксидантів, з якими не зможуть зрівнятися інші продукти.

Вживати цілісне зерно

Згідно зі звітом Американського інституту дослідження раку та Всесвітнього фонду боротьби з раком, раціон харчування з високим рівнем цільних зерен ефективно захищає людину від розвитку колоректального раку (рак кишечника). Цей висновок підтвердився результатами аналізу, який охопив 99 досліджень за участю 29 мільйонів чоловік.

Мати у щоденному раціоні свіжі овочі

Вживання овочів постачає організм субстанціями, смертоносними для злоякісних клітин. Крім того, овочі — це продукти, які не містять траснсжирів, і їх вживання означає загальне зниження трансжирів у раціоні, споживаних з іншою їжею.

Уникати продуктів високої переробки

Згідно з результатами дослідження французьких учених, які були опубліковані в JAMA Internal Medicine, регулярне вживання продуктів високої переробки асоціюється з ранньою смертністю у зв’язку з розвитком захворювань, у тому числі раку. Шкірні додаткові 10% цих продуктів у раціоні підвищують ризик ранньої смерті на 14%. Вчені радять: не їжте сосиски та чіпси щодня, шашлик і фастфуд вживайте не частіше двох разів на місяць.

Приймати аспірин

Дослідження вчених з Університету Ньюкасла показало, що щоденний прийом аспірину вдвічі знижує ймовірність розвитку раку прямої кишки. У свою чергу вчені з Гарвардської школи громадської охорони здоров’я констатували, що регулярний багаторічний прийом ацетилсаліцилової кислоти може допомогти запобігти розвитку раку шлунково-кишкового тракту.

Займатися спортом

Для ефекту захисту від розвитку раку досить тренуватися двічі на тиждень. Заняття спортом розганяють метаболізм, зміцнюють імунітет.