Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Фахівці розповіли, що стреси та вживання червоного м’яса не впливають на появу раку
На появу раку можуть впливати різні фактори способу життя, але наперекір популярної думці червоне м’ясо і стресс не є безпосередніми провокаторами злоякісного захворювання, заявили лікарі, інформує sutura.org.ua
Фахівці перерахували обставини та звички, що підвищують ризик захворіти на рак. Вони не підтвердили, що злоякісна опухоль може виникати через знервованість. За словами лікарів, “міф про те, що рак може бути спричинений стресом або регулярним недосипом, поки не отримав наукового підтвердження”.
Вживане червоне м’ясо теж не призводить до появи раку: як сказали фахівці, “на виникнення ракових клітин воно не чинить практично ніякого впливу”.
Проте лікарі наголосили: їсти м’ясо у великій кількості шкідливо.
Говорячи про звички, що впливають на появу раку, лікарі виділили в першу чергу паління, пояснивши, що воно підвищує ймовірність розвитку практично всіх відомих видів онкозахворювань. Крім того, — алкоголь: його негативний вплив на слизову тканину провокує розвиток опухолей рота, органів травного тракту.
Також підсилює схильність до онкологічних захворювань на звичку їсти гарячу їжу, пити гарячі напитки. Якщо нежна тканина внутрішніх органів отримає опік, це загрожує деформацією клітин, що призводить до раку.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!