Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Фахівці виявили, що ризик смерті підвищується за умови харчування людини поза домівкою
Харчування поза домівкою набуває дедалі більшої популярності у всьому світі. Дослідники вивчили зв’язок між харчуванням поза домівкою та ризиком смерті та дійшли висновку, що дуже часте харчування поза домівкою значно підвищує ризик смерті від усіх причин, що потребує подальшого дослідження. Їх результати опубліковані в журналі Академії харчування та дієтології.
Доведено, що їжа поза домівкою, як правило, містить більше енергії, жиру та натрію, але менше фруктів, овочів, цільного зерна та захисних поживних речовин, таких як харчові волокна та антиоксиданти, інформує sutura.org.ua
“Нові, хоча й досі обмежені, дані свідчать, що харчування поза домівкою часто пов’язане з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань, таких як ожиріння та цукровий діабет, та біомаркерів інших хронічних захворювань, — пояснив провідний дослідник Вей Бао, к.м. н., доцент кафедри епідеміології в коледжі громадського охорони здоров’я, Університет Айові, Айова-Сіті, Айова, США.
Дослідники проаналізували дані відповідей на запитання близько 35 084 дорослих у віці 20 років і старших, які брали участь у Національному дослідженні здоров’я та харчування у 1999-2014 роках. Респондентам повідомили про свої дієтичні звички, включаючи частоту вживання їжі, приготовленої поза домівкою.
“Ми пов’язали ці записи із записами смертей до 31 грудня 2015 року, особливо розглядаючи смертність від усіх причин, серцево-судинну смертність і смертність від раку, — зазначив перший автор Ян Ду, доктор медичних наук, доктор філософії, кандидат, кафедра епідеміології , коледж громадської охорони здоров’я, Університет Айові, Айова-Сіті, штат Айова, США. від усіх причин”.
Нагляд за 291 475 учасниками дослідження виявило 2 781 випадок летальних випадків, у тому числі 511 людей померли від серцево-судинних захворювань, і 638 — від раку.
“Наші результати з цієї великої національної репрезентативної вибірки дорослих американців показують, що часті споживання їжі, приготовленої поза домівкою, значно пов’язані з підвищеним ризиком смертності від усіх причин”, – прокоментував доктор Ду.
“Це одне з перших досліджень, що дозволяє кількісно оцінити зв’язок між харчуванням поза домівкою і смертністю – підсумував доктор Бао. я і може послужити основою для майбутніх дієтичних рекомендацій, що рекомендують скоротити споживання їжі, приготовленої поза домівкою”.
Майбутні дослідження досі ще необхідні для більш пильного вивчення зв’язку харчування поза домівкою зі смертю від серцево-судинних захворювань, раку, здивування та інших хронічних захворювань.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!