Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5

Головна unsorted Фрукти, яких слід уникати при наявному діабеті

Фрукти, яких слід уникати при наявному діабеті

Вживання фруктів при наявному діабеті не є забороненим, проте воно допускається із застереженнями – деяких дарів природи слід уникати.

Медики констатують, що цілі свіжі фрукти сповнені клітковини, витаминів, мінералів і антиоксидантів, що робить їх багатою їжею, яка цілком може вписуватися в раціон людини, яка хворіє на цукровий діабет. При цьому захворюванні допускаються навіть банані – за умови, що вони не дуже стигли і поїдаються в помірній кількості.

Однак лікарі рекомендують уникати вживання фруктів, здатних різко підвищувати рівень цукру в крові.

«Щоб розуміти, яких фруктів слід уникати при наявному діабеті, потрібно враховувати значення їхнього глікемічного індексу (ГІ) – він повинен бути рівним 55 або нижче, щоб продукт вважався безпечним для діабетика», – пояснюють фахівці.

Виходячи з цього, такі фрукти не повинні бути присутніми у харчуванні людей, які мають дане захворювання.

манго. Шкірні 100 г манго містять близько 14 г цукру, що для діабетика занадто багато.

Виноградів. Він багатий клітковиною, витаминами та іншими необхідними поживними речовинами, але також містить велику кількість цукру. 85 г виноградних ягід можуть містити до 15 г вуглеводів, балансу цукру в крові це може нанести серйозний удар.

Кураги. Свіжі абрикоси дозволені при діабеті, проте сушених потрібно уникати – для людей, які страждають на діабет, концентрація природних цукрів у них надто висока.

Сушіння чорносливу. При значенні ГІ 103 чорнослив містить 24 г вуглеводів тільки в четверті чашки. Вживати такий сладкий фрукт діабетикам категорично не можна.

Ананас. Хоча вживання свіжого ананасу при діабеті відносно безпечне, занадто велика кількість може завдати серйозної шкоди рівню цукру в крові. Будьте обережнішими!

Кавун. Його глікемічний індекс дорівнює 72, а порція об’ємом півсклянки може містити близько 5 грамів вуглеводів. Вживати арбуз діабетикам можна лише дуже маленькими шматочками.

Папая. Зі середнім значенням ГІ 59, багата на вуглеводи та калорії. Якщо і дозволяти її при наявному діабеті, то лише в обмеженій кількості, щоб уникнути істотного підвищення рівня цукру в крові

Фруктові соки. При даному захворюванні слід уникати пиття соків, приготованих з будь-яких фруктів, – всі без винятку вони здатні викликати сплески рівня глюкози. Соки не містять клітковини, тому швидко метаболізуються – рівень цукру після їх прийому зростає за лічені хвилини.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!