Головний міф про високий рівень холестерину в крові

Головна / unsorted / Головний міф про високий рівень холестерину в крові

Холестерин, який люди отримують через їжу, насправді не такий небезпечний для організму, як багато хто вважає. Імовірність розвитку серцево-судинних захворювань різко підвищують інші речовини-насичені жири.

З недавньої години Міністерство сільського господарства США перестало у своїх рекомендаціях вказувати допустимі обсяги споживання багатих холестерином продуктів. Аналіз, проведений Американською асоціацією серця, не показавши взаємозв’язку між рівнем споживання холестерину та кардіоваскулярним ризиком, тобто ймовірністю якогось серйозного ускладнення у сердечно-судинній системі, або навіть смерті.

“Насичені жири більшою мірою відповідальні за підвищення рівня холестерину в крові, ніж споживання з їжею холестерин”, – заявив доктор Стівен Девріс (Stephen Devries), виконавчий директор Інституту Геплса (Gaples Institute).

Він пояснив, що велика частина холестерину, що надходить у дах, виробляється в самому організмі. Коли людина споживає багаті холестерином продукти, наше тіло до певного моменту здатне компенсувати це, знижуючи рівень вироблення цього речовини.

Насичені жири саме призводять до того, що приписують холестерину: закупорювання сосудів, порушення кровопостачання серця і мозку, підвищення ризику інфаркту та інсульту. Насичених жирів багато в пальмовій олії, свинині, яловичині, молочних продуктах.

woman24.kyiv.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!