Дієтологи називають усі ягоди супер-корисними. Більше того, на думку експертів, ягоди навіть корисніші за фрукти, а все тому, що в них менше фруктози і більше органічних кислот. Зимою, коли вибір дарів природи далеко не такий великий, як літом, медики радять придивитися до ягід і включити їх у щоденний раціон харчування. Як і коли їсти ягоди?

На завтрак. Найкраще ранкове блюдо – це каша з ягодами. По-перше, вона смачна. По-друге, насичує організм енергією та корисними мікроелементами. По-третє, не сприяє появі лишньої ваги, як у разі вживання каш з фруктами.

На обід. Навіть найжирніший стейк зі свинини може покращити ягідний соус. Кислоти, що містяться в ягодах, розщеплюють жири і білки, внаслідок чого людина може дозволити собі їсти свинину та баранину, але при цьому не рахувати калорії і не набирати вагу.

Протягом дня. Дієтологи рекомендують готувати з осінніх ягід компоти, морсі, соки, які стануть відмінною альтернативою не корисним чаю та кави з сахаром.

Під час перекушування. Найкраще з’їсти горсть сушених ягід, ніж сладкий банан.

Шиповниковий відвар можна пити і дітям і дорослим. Шиповник є потужним джерелом витамину С та інших корисних мікроелементів, що зміцнюють імунну систему і виводять з організму токсини та вируси.

Обліпиха – природний антиоксидант. Корисні властивості цієї жовтої ягоди досі недооцінюють люди, а зря. Адже обліпиха багата на витамини А, Е і С, корисні жирні кислоти, аскорбінову кислоту та інші не менш важливі речовини, які дбають про здоров’я людини і роблять його неуразливим перед вирусами та інфекціями.