Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Як правильно підібрати продукти до вина, щоб не нашкодити організму
Якщо підібрати до вина правильні продукти, то можна не лише отримати задоволення від смачної їжі, а й оздоровитись.
Отже, щоб правильно підібрати напій до страви, варто врахувати чотири важливі елементи – вага, кислотність, таніні та рівень цукру ( солодкість ). Вес та текстура вина визначається такими факторами, як рівень алкоголю, кількість екстрактів та таніну. Цей чинник залежить від багатьох виноробних процесів. Вам слід знати: більш легкі вина поєднуються з такими ж легкими продуктами, тоді як більш важкі, насичені вина підходять до жирних і поживних (тяжких) страв. Хороші приклади «ідеальних пар»: Шардоне та омарі або Карменер і змащена курка.
Кислотність стимулює апетит та полегшує тяжкість і вина, і їжі. Це пояснює успіх таких контрастних пар Рислінг і свиняча грудинка або Токай плюс фуа-гра. Але в будь-якому випадку, вино повинно бути не менш кислим, ніж страва, і переважно ароматнішим. Якщо цей баланс порушити, вино буде здаватися прісним.
Деякі продукти дуже важко поєднувати пару з вином – насамперед це шоколад, яйця, томати. З іншого боку, алкоголь підкреслює тепло гострої їжі, і наоборот. Це пояснює, чому Мозель Ріслінг, який відрізняється високим вмістом цукру та низьким вмістом алкоголю, відмінний вибір для гострої їжі. Тим не менш, дуже гостра їжа буде придушувати майже будь-яке вино, тому краще вибрати до неї інший напій, такий як вода чи пиво.
Таніни – дубильні речовини – надають напиткам якусь «твердість», а також терпкість і гіркоту. Таніни зв’язують і вступають у реакцію з білками в продуктах харчування, пом’якшуючи їх при цьому. У той час як такі «дубильні» вина йдуть пліч-о-пліч з червоним м’ясом і сирами, вони дуже погано поєднуються з пряними або солодкими стравами, а також з рибою, часом залишаючи в роті металевий присмак.
І наостанок – десерт! Сладке блюдо вимагає так само або навіть більш сладке вино, інакше вино буде «придушене» десертом. Солодкість врівноважує тепло та прянощі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!