Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Як правильно та безпечно для здоров’я вживати сіль
Сіль — продукт, який потребує правильного та обережного вживання.
Користь
Натрій, що міститься в солі, необхідний для підтримання водного та кислотно-лужного балансу, передачі та генерації нервних імпульсів, перенесення у клітини кислорода, рідин та корисних речовин, підтримання сили та тонусу м’язів. Хлор забезпечує правильну роботу травлення, інформує sutura.org.ua
Шкода
Надлишок є причиною хвороб серця, судин, підвищеного артеріального тиску, порушення функції нірок, набряклості тощо.
Норма
- Безпечна норма споживання солі: 2-4 г на добу.
- Добова норма йодованої солі – 5 г. 5 г солі – це 1 ч. ложка.
- У добовому раціоні сучасного людини — у середньому 10-12 г солі.
Корисне правило! Соліть вже готову їжу. Коли ви солите їжу під час приготування, то витрачаєте значно більше солі. Розчинена у рідині під час приготування їжі сіль інтенсивніше поглинається продуктами.
Додатковий прийом потрібний за наявності постійного стресу. Він призводить до надниркової втоми. Тоді знижується виробництво альдостерону, який повідомляє почкам, що треба зберегти сіль. Якщо його мало, то почки виводять сіль із січою. Це призводить до зниженого тиску та зневоднення. Перший симптом: жажда і бажання їсти солоні. У такому разі рекомендовано додаткове вживання солі: 0,5 чайної ложки на склянку води.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!