Як прожити довго: названо ідеальну кашу на завтрак
Перший прийом їжі за день вважається одним із найважливіших – він запускає роботу всього організму після нічного відпочинку, забезпечуючи його необхідною енергією. Коли праворуч доходити до завтраку, вчені стверджують, що немає варіанта кращого, ніж миска вівсяної каші.
Згідно з дослідженнями, регулярне вживання злаку допомагає впоратися з чисельними проблемами зі здоров’ям, пов’язаними зі зменшенням тривалості життя. До них відноситься високий рівень холестерину, лишній вага і навіть аутоімунні захворювання, що робить вівсянку ідеальним завтраком для довголіття.
Дослідження, підтвердило цю теорію на добровольцях із Китаю. Для свого експерименту вчені розділили учасників із гіперхолестеринемією (високий холестерин) на дві групи. Перша їла 100 грамів вівсу на день, а друга – 100 грамів лапші з пшеничного муки. Через шість тижнів у добровольців з першої групи рівень холестерину ЛПНЩ та окружність талії знизилися. Доведено, що обидва фактори безпосередньо впливають на загальне здоров’я та довголіття.
Овес містить харчові волокна
Сто грамів вівсянки (близько 2/3 склянки) дає організму 10 г харчових волокон. Враховуючи, що рекомендована щоденна доза (DRI) клітковини становить 25 г для жінок і 38 г для чоловіків, одна миска вівсяної каші забезпечує більшу частину денної норми.
Фактично, доведено, що харчові волокна значно допомагають знизити вес, покращити здоров’я кишечника і навіть знизити ризик чисельних аутоімунних захворювань. Проте 100 г вівсянки це досить велика порція. Зазвичай за один раз людина може з’їсти лише ½ склянки злаку. Таким чином, він отримує приблизно 4 г клітковини та 5 г білка. Щоб збільшити харчову цінність страви, можна додати в кашу кавунове пюре, дві чайні ложки насіння чиа і півсклянки малини.
Цільнозернові продукти продовжують життя
Овес є частиною групи продуктів, яка, як було доведено, сприяє зниженню смертності – цільнозернові.
У дослідженні, проведеному американською кардіологічною Асоціацією, йдеться про те, що регулярне вживання цільнозернових продуктів може допомогти знизити ризик передчасної смертності.
Відповідно до дієтичних рекомендацій, опублікованих Управлінням з профілактики захворювань і зміцнення здоров’я, цільне зерно – “будь-яке ядро злаку, включаючи ендосперм, висівки та зародки”. Очищене зерно втрачає більшу частину своєї поживної цінності, зокрема такі речовини, як залізо, цинк, магній, фолієва кислота, селен і багато інших.
Джерело useti.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!