Як приготувати найбільш корисну кофе на завтрак, з’ясували вчені
Кава – один із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Вивчивши зв’язок між методами її приготування та ризиком серцевих нападів та передчасної смерті, вчені прийшли до висновку, що найбільш безпечним напоєм є фільтрування.
Виявилося, що такий кофе містить мінімум речовин, що здатні підвищувати рівень шкідливого холестерину в крові. “Наше дослідження надає переконливі докази зв’язку між методами приготування кави, сердечними нападами та довголіттям”, – розповів автор дослідження професор Даг С.Телле з Університету Гетеборга, Швеція.
Вчений виявив, що вживання кави пов’язане з підвищеним рівнем загального холестерину та “поганого” ЛПНЩ до такої міри, що напій може мати згубні наслідки для здоров’я серця. Експерименти виявили “винні” речовини, але дослідники встановили, що їх можна видалити за допомогою фільтра, пише Science Daily. За даними вчених, чашка нефільтрованого кофе містить приблизно у 30 разів більше ліпідів, ніж фільтрована.
В цілому вживання кави – не небезпечна звичка, але фільтрований напій виявився пов’язаний зі 15% зниженням ризику смерті від будь-якої причини. Що стосується серцево-судинних захворювань, то такий кофе знижував ризик смерті від них на 12% у чоловіків і на 20% у жінок у порівнянні з тими, хто не пив кофе зовсім.
Крім того, було встановлено, що вживання нефільтрованого кави корисніше, ніж повна відмова від напою. Правило не працювало тільки на чоловіках у віці 60 років і старше – у них нефільтрований кофе виявився пов’язаним з підвищеною смертністю від серцево-судинних захворювань.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!