Якщо кровотік у судинах є повільним, відбувається кисневе голодування тканин організму, передає sutura.org.ua

Також так розвиваються ризики утворення тромбів. Тому слід включити до раціону продукти, які розріджують дах. Цілющі рецепти домашніх зілля.

Продукти, що розріджують кров

Найкраще розріджує дах аспірин. Однак медикамент викликає побічні ефекти, як можливе утворення язв та інші. Мікрочастинки аспірину здатні в*їдатися в стінки желудка, що провокує розвиток запалення. Тому краще використовувати не аптечний аспірин, а відвари з малини та смородини.

Саліцилова кислота може значно знизити в’язкість крові. Мінусом є те, що природної кислоти з овочів та фруктів недостатньо, щоб впливати на в’язкість. Але це не означає, що варто оминати їх стороною.

Риб’ячий жир розріджує кров і розсмоктує утворені тромби. Тому лікарі рекомендують їсти страви з риби хоча б 3 рази на тиждень. Слід вибирати рибу з жирним м’ясом.

Йод – також важливий елемент для забезпечення нормальної в’язкості крові. Тому лікарі рекомендують регулярно вживати морську капусту. Висушений та подрібнений продукт можна використовувати для приготування страв замість солі. Крім розрідження крові, підвищиться тонус стінок судин.

Таурин стабілізує артеріальний тиск, тому також позбавити від надмірної в’язкості крові Велика його кількість міститься у морепродуктах та горіхах. Рекомендується їсти по столовій ложці горіхів на день.

Зменшують в’язкість крові такі овочі, як томат, болгарський перець і інші. Калій та витамини А і Е містяться у великій кількості у перці чилі. Саме ці вітаміни позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Серед трав’янистих рослин можна виділити траву донника. Улюблені фрукти та ягоди, які дадуть позитивний ефект – це черешня, вишня, диня, грейпфрут та інші.

Одним із найприємніших корисних продуктів є сухе червоне вино. Лікарі рекомендують вживати 1 бокал на день у процесі їди.

Продукти, які зашкодять людям із високою в’язкістю крові

Головним врагом у даній ситуації виступає витамин К. Тому слід ограничити споживання продуктів, багатих на витамин. Він сприяє згортанню крові, що провокує утворення тромбів.

Найбільш багатими на витамин К вважаються плоди рябині чорноплідної. Але крім неї, велика кількість витамину міститься в листках салату, шпинату та іншої зелені. Якщо Ви страждаєте від надмірної в’язкості, слід гранично обмежити вживання їжі, багатої на витамин К, оскільки він підвищує згортання крові.

Рецепти домашніх зілля

Наступні рецепти допоможуть швидко зробити кров менше густою, не нашкодивши при цьому:

До 120 мл апельсинового соку на день – чудовий метод зниження в’язкості крові. Також сік насититиме організм витамином С, що володіє масою корисних властивостей. Людям, які страждають від язв або гастриту, варто відмовитися від вживання апельсинового соку.

Настій з чесноку та меду. Змішати 250 г очищеного чесноку та 300 г рідкого меду. Помістити в скляний посуд, закрити, поставити настоюватись на 20 днів. Вживати по столовій ложці тричі на день за 30-40 хв до їди.

Настоянка із мускатного горіха. 100г меленого мускату залити 500 мл горілки. Настоювати 3 тижні, збовтуючи щодня. Через 3 тижні потрібно відфільтрувати засіб. 20 крапель настоянки розбавляється 50г води, і п’ється тричі на день до їди. Коли засіб закінчитися, потрібно зробити перерву на 10 днів, після чого повторити курс. Усього необхідно 5 таких курсів.

Розжувати половинку чайної ложки висушених квіток полину, запиваючи 200 мл кефіру. Проводити процедуру потрібно щодня ввечері. Курс триває 7 днів. Після курсу необхідний перерву до 10 діб.

Відвар з кореня шовковиці. Подрібнити 200 г кореня шовковиці, ретельно промити. Помістити в емальовану ємність, залити 3 л води. Настоювати годину. Кип’ятити на малому вогні до 15 хв. Після того, як засіб остудилося, його потрібно процідити. Зберігається склад у холодильнику. Вживати потрібно тричі на день до їди. Після 5 днів використання, потрібний перерву до 3 діб. Усього потрібно до 3 курсів.

Чай з імбиром та корицею. Подрібнений середній корінь імбиру, змішати з дрібкою кориці та чайною ложкою зеленого чаю. Залити 500 мл кипятка, настояти, поки охолоне, процідити. Для смаку можна додати дольку лимона та мед. П’ється чай протягом дня.

Проросла пшениця. Рекомендується додавати продукт у салати, перемішуючи з чайною ложкою олії льону. При вживанні пророслого зерна потрібно обмежити споживання борошняних виробів. Зберігатися пшениця може до 3 днів у холодильнику з достатнім рівнем вологи у посудині. Регулярне харчування салатом з пророщеною пшеницею також покращить зір, виведе шкідливі речовини з організму, і, звичайно ж, буде відмінно розріджувати дах.

Підібрати відповідний собі рецепт зможе кожен. Жодний із рецептів не надто важкий у приготуванні. Сподіваємось, наша стаття допомогла Вам.