Шкіра є важливим видільним органом, який як у зеркалі відображає стан всього нашого організму, включаючи і показник якості харчування. У передчасних ознаках старіння зазвичай «звинувачують» неправильний спосіб життя, а також наявність вільних радикалів та токсинів. Проте під час численних досліджень вченими було виявлено, що старіння організму починається з процесу руйнування протеїнів, яке, як не дивно, починається завдяки залишкам цукрів у клітинах, інформує sutura.org.ua

Сам процес такого пошкодження білків має назву глікація і виникає вона в тому випадку, коли в білкових тканинах накопичується надмірна кількість цукру. Крім цього молекули цукру здатні руйнувати в організмі не тільки зв’язки у протеїнах, але так само і у ліпідах. Внаслідок всього цього протеїни деформуються до такої міри, що починають самі виділяти в організм токсини, що порушують клітинний метаболізм.

Виходячи зі всього перерахованого вище, стає зрозуміло, чому наша шкіра так швидко старіє через вживання цукру. Вся справа в тому, що колаген – це той протеїн, який робить весь шкірний покрив людини більш гладким і пружним, будучи справжнім «корсетом» для нашої шкіри.

«Сахарне обличчя» завжди легко розпізнати серед інших:

  • зникає блиск шкіри
  • шкірний покрив знебарвлюється
  • на шкірі з’являється зморшкувата сітка
  • виявляється розширення судин
  • втрачається еластичність і пружність шкіри
  • шкіра стає вразливою під впливом сонячних лучів
  • з’являється гіперпігментація
  • погіршується циркуляція крові
  • з’являються темні кола під очима

Звичайно, багато хто скаже, що такі ознаки старіння неминучі і виявляються вони у кожного людини. Але, на жаль, у тих, хто любить солодке, зморшки на шкірі з’являються значно раніше за звичайну годину. Так само відбувається і значне зниження еластичності та пружності шкіри. Крім цього, сильно активується її пігментація.

Своєчасна відмова про сладкого – це найефективніший метод боротьби зі старінням не тільки шкіри, але і всього організму в цілому!

На відміну від вільних радикалів, які атакують клітину із зовнішнього боку, глікація руйнує її зсередини. Крім усього іншого, цукор має здатність «залучати» і утримувати вільні радикалі в організмі. Тому слід застосовувати не тільки різні засоби догляду за шкірою, а й звести до мінімуму вживання цукру.

Однак існує не тільки «цукрове» обличчя, але і «цукрові» судини, які неможливо побачити незброєним поглядом, але вони так само схильні до негативного впливу сладкого і це є однією з причин, чому люди відчувають свій тиск, а гіпотоніки (люди з низьким) тиском) так любити солодці.