Питання і суперечки про те, чи їсти чи не м’ясо не вщухають досі: одні стверджують, що вегетаріанство зло, а інші — спасіння від усіх хвороб, інформує sutura.org.ua

Проте, що насправді відбувається з нашим тілом, коли ми відмовляємось вживати м’ясо?

Так, з одного боку, повна відмова від м’яса – це відсутність калорій, легке харчування та здорова дієта. Підшкірний жир швидко зменшиться, а обмінні процеси справді нормалізуються.

Вегетаріанці справді менше страждають від цукрового діабету, гіпертонії та інших захворювань. Більше того, саме рослинні продукти рятують нас від атеросклерозу.

А з іншого боку, є питання насичення. Рослинна їжа має менший вес і від неї ти швидше хочеш їсти. Крім того, відсутність м’ясних та білкових продуктів в організмі призводить до дефіциту заліза, жирних кислот та харчових волокон. Якщо підходити до свого харчування «сяк-так», то рік життя без м’яса може призвести до серйозної нестачі білка та проблем з імунною та репродуктивною системами.

Цікаво те, що молоко та яйця спокійно вирішують проблему з нестачею білка, але не насичують організм необхідною кількістю заліза. Однак і тут можна знайти вихід. Якщо вживати кілька разів на тиждень морські водорослі, то не тільки залізо в організмі з’явиться, але йоду буде в надлишку.

Тому, підсумовуючи варто сказати, нестача м’яса в організмі може призвести до дефіциту білка та залізу, а отже, серйозних захворювань та проблем зі здоров’ям. Але це якщо тільки не замінювати його супутніми продуктами, яйцями та водорослями.