Всі любителі поїсти знають, що звична для нас смачна їжа не завжди, а якщо бути точнішими, майже ніколи не буває корисною. Якщо ви хочете змінити цю ситуацію, пропонуємо почати рухатися в бік здоровішого харчування — зі знайомства з таким дивовижним рослиною, як імбир, передає sutura.org.ua

Цілющі властивості імбиру

Завдяки своїм незліченним корисним властивостям, в аюрведі імбір іменується «природним скринею ліків». На повсякденній основі імбир давно використовують в Індії. Чай зі спеціями, що наполягають на його корені, це за фактом сильнодіючий лікарський засіб від грипу та застуди. Крім того, у лимонному соці індійці замочують порізаний соломкою свіжий імбір, солять і додають у гарячу їжу.

Також імбир застосовується з метою поліпшення травлення та підтримки шлунково-кишкового тракту у здоровому стані.

Представляємо вам невелику частину цілющих властивостей цього рослини:

З’їдений перед їжею імбир допоможе викликати апетит і запустити процес виділення шлункових соків.

Полегшує спазми і біль у животі

Зменшує здуття кишечника

Справляється з нудотою

Протизапальні властивості кореня зменшують суглобовий та м’язовий біль

Виконує ефективне очищення мікроциркуляторних каналів і пазух

Сприяє всмоктуванню незамінних поживних речовин

Жування рослини сприяє зменшенню після операційної нудоти.

Допомагає полегшувати закладеність горла та носа

Є афродизіаком

Корисне застосування в кулінарії

Імбир можна додавати до різних напоїв і страв.

Пропонуємо вашій увазі цілих три способи застосування:

Натріть на тертці корінь і приготуйте імбирний чай із заспокійливим ефектом.

Додавайте його в десерти для збагачення їх смакових якостей і наділення цілющими властивостями.

Побалуйте собі пряним та ароматним імбірним рисом, з додаванням імбіру, ​​дрібно нарізаного чесноку, зеленого перцю чилі, та свіжого листя коріандру до приготовленого рису Басматі.

Отримуйте задоволення від смачних страв з імбиром і будьте здорові!