Які популярні продукти небезпечні для суглобів
Як відзначають дієтологи, деякі продукти можуть негативно відбитися на стані суглобів. Це, наприклад, шпинат, щавель, мариновані огірки та помідори.
Так, у складі шпинату і щавлю є значне кількість оксалатів, які при з’єднанні з кальцієм кісток утворюють каміння в почках і кристаліки солі в суглобових капсулах, що призводить до загострень і болів.
У маринованих овочах, особливо в помідорах та огірках, міститься надто багато фосфатів. Це теж шкідливо для суглобів.
Зовсім відмовлятися від цих продуктів не потрібно, але зловживати ними не варто, особливо якщо у вас є проблеми із суглобами.
Як відзначають лікарі, запущений артроз чи ревматоїдний артрит вилікувати неможливо, але за грамотного підходу можна загальмувати їх розвиток. Не останню роль відіграє харчування. Наприклад, при артрозі слід вживати продукти, які будуть зміцнювати хрящову тканину та запобігати розвитку патологічного процесу.
У щоденний раціон тим, у кого хворіють суглоби, потрібно ввести багаті хондопротекторами (поліпшують структуру хряща речовини) курячі та м’ясні хрящі. Багато корисних для потерпілого суглоба речовин містять рибні страви.
Більше половини людей старше 40 років регулярно відчувають біль у суглобах. Причини обумовлені травмами, переохолодженням, віковими змінами у кісткових тканинах, надмірними фізнавантаженнями, вірусними/інфекційними захворюваннями, генетичною схильністю, шкідливими звичками та ін.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!