Які продукти ефективно знижують ризик розвитку діабету
Як повідомили вчені з Нідерландів та США, вживання цільнозернових круп знижує ризик розвитку діабету іншого типу.
Фахівці проаналізували дані кількох досліджень харчових звичок та стану здоров’я працівників системи охорони здоров’я. З 200 000 чоловік на цукровий діабет хворіли 12 000.
З’ясувалося, що ризик розвитку захворювання знижується, якщо в раціоні людини постійно присутні якісні повільні вуглеводи. До них відносяться, в тому числі, цільнозернові крупи, овочі та продукти з високим вмістом клітковини.
Внаслідок їх вживання, як підкреслюють медики, організм виробляє менше інсуліну, що дозволяє уникнути різкого підвищення рівня цукру в крові.
Сахарний діабет іншого типу виявляється зазвичай постійною жаждою, частим і рясним сечовипусканням, сухістю шкіри, постійною втомою.
Відомо, що у разі недостатнього контролю діабету підвищується ризик інфаркту міокарда, інсульту, захворювання нірок, імпотенції, порушень зору (аж до сліпоти), гангрені.
Найважливішим фактором зараз вважається ожиріння. Встановлено, що більше 80% із цукровим діабетом 2 типу мають надлишкову вагу. Сважається, що надлишковий вміст жиру порушує здатність організму утилізувати інсулін.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!