Кулінарні експерти назвали перелік продуктів, які ніколи не потрібно мити перед приготуванням, повідомляє sutura.org.ua

Але ж їхня брудна поверхня вкрита повністю мікроорганізмами.

Яйця

Дуже часто цей продукт обробляють спеціальним розчином, щоб усередину не проникали кампілобактерії та сальмонелі. А вода просто руйнує цю захисну кулю. Потрібно пам’ятати, що варення за високих температур вбиває всі мікроорганізми.

Грибі

Такі продукти не потрібно тримати довго у воді, бо вони швидко втрачають свою пружність і стають несмачними. Краще трохи прополоснути і витерти їх паперовим рушником.

Риба

Цей продукт не варто мити під проточною водою, оскільки від цієї бактериї все одно нікуди не зникнути.

Курка

На поверхні сирої курки дуже часто може бути сальмонелла. З цієї причини не варто мити цей продукт, тому що можна ще більше за допомогою бризок води розширити територію проживання цього мікроорганізму. Кулінар рекомендують тільки термічним шляхом обробляти курку.

М’ясо

Різні види м’яса, у тому числі яловичину, телятину, свинину та баранину, необхідно також обробляти лише за допомогою високих температур, а не водою.

Макароні

Професійні кухарі категорично не радять миті пасту, бо вона втрачає абсолютно весь крахмаль, який відповідає за бездоганний смак цього продукту з соусом.