Високий кров’яний тиск, відомий як гіпертонія, може призвести до серйозних проблем серця. Щоб запобігти підвищенню тиску, слід крім іншого уникати вживання картоплі, приготовленої трьома способами, інформує sutura.org.ua

Давно відомо, що на показники артеріального тиску великий вплив надають харчові продукти. Нездоровий раціон може спровокувати погіршення стану людини, схильної до захворювань серцево-судинної системи. Проте недавнє дослідження продемонструвало дивовижні результати. Виявилося, що окремі способи приготування такого популярного овощу як картопля можуть призводити до підвищення кров’яного тиску.

Група вчених проаналізувала результати трьох масштабних досліджень, що проводились на території США. У них взяло участь понад 187 тисяч осіб. Добровольці, які вживали картопля, найчастіше стикалися з підвищенням артеріального тиску. Але цікаво, що ризик розвитку гіпертонії змінювався залежно від способу приготування овочу. Подібний стан викликала печена картопля, відварена і так звана картопля-фрі.

Хоча ризику підвищення тиску через присутність у раціоні картопля схильні і чоловіки, і жінки, частіше з цим станом стикаються представниці прекрасної статті. Велике значення має ще й факт того, наскільки часто споживається овоч. У ході наукового експерименту фахівці зрівнювали стан здоров’я тих, хто готував картопляні страви чотири рази на тиждень та один раз на місяць. Приготування картоплі від 4-х разів на тиждень і вище виявилося надмірним. Саме у цієї категорії людей було більше шансів зіткнутися з гіпертонією.

Медики рекомендують для контролю кров’яного тиску скоротити споживання картопля. Щоб ризики були мінімальними, краще замінювати її некрохмалистими овочами. До них належать овочі, які містять невелику кількість вуглеводів, наприклад, листова зелень.