Які витамини потрібно їсти постійно, тому що їх завжди не вистачає організму

Головна / unsorted / Які витамини потрібно їсти постійно, тому що їх завжди не вистачає організму

Щоб організм повноцінно та злагоджено працював, необхідно щодня постачати його необхідними мінералами та витаминами. Більше 10 елементів часто не надходять до організму людини.

Калій

При нестачі калію в організмі можуть статися збої в роботі нірок і серця. Крім того, можуть з’явитися проблеми з м’язами. Щоб заповнити дефіцит калію в організмі, необхідно додати до раціону помідори, броколі, сухофрукти, цитрусові, банані та картопля. Приймати добавки калію не рекомендується тим, хто п’є препарати для підтримання нірок та серця.

Жирні кислоти

Поліненасичені жирні кислоти необхідні організму, щоб відстрочити процес старіння та зберегти молодість. Заповнити їх дефіцит можна за допомогою: риби, горіхів, яєць, рослинної олії та морепродуктів.

Вітамін С

Аскорбінова кислота сприяє підвищенню імунітету, а також покращує роботу серця. У день необхідно з’їдати до 90 мг витамину С, який міститься в: апельсинах, полуниці, шипшині, брюссельській капусті та перці. Найголовніше, щоб продукти не піддавалися термічній обробці, тому що велика частина вітамінів буде руйнуватися.

Вітамін D

Цей витамин організм виробляє під впливом сонячних променів. Якщо немає сонечка, його дефіцит можна заповнити продуктами, такими як: тунець, курячі яйця і лосось.

Залізо

Недолік заліза може з’явитися у тих, хто не їсть м’ясо, тому вони можуть налягати на зюмки, крупи, бобові та хліб. Важливо пам’ятати, що виробленню та засвоєнню гемоглобіну із заліза сприяє саме витамин С.

Кальцій

У період дорослій людині необхідно вживати 1000 мг кальцію, який міститься не лише в кисломолочних продуктах, але ще в насінні, молочному шоколаді та мигдалі.

Пробіотики

Забезпечити повноцінну роботу шлунково-кишкового тракту без пробіотиків неможливо. Щоб не було їх дефіциту, потрібно їсти побільше йогуртів, квашених огірків та капусти.

Холін

Холін відповідає за роботу печінки, доставляє жирні кислоти у всі клітини органів. Щоб заповнити його недолік, потрібно їсти курячі яйця, яловичину та лосось.

Вітамін Е

Щоб підтримувати імунну систему, необхідно з’їдати 15 мг витамину Е, який допомагає впоратися з хронічними захворюваннями. На витамин Е багаті насіння, горіхи, кукурудзяна та соняшникова олія.

Клітковина

Клітковина слугуватиме серйозним стимулятором для кишечника. Її дефіцит може призвести до виникнення проблем серцево-судинної системи. У день слід вживати до 25 г клітковини, яка є у крупах, овощах і фруктах.

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!