Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Яку користь для здоров’я жінок приносити кизил
Кисла ягода під назвою кизил дуже корисна для жінок. З неї роблять варення, узвари, заготівлі на зиму. Крім того, кизил використовують ще й з лікувальною метою. Це справжній джерело витамину С та інших корисностей, а також антиоксидантів, інформує sutura.org.ua
Корисні властивості ягід кизилу для представниць прекрасної статті
На добу достатньо з’їдати близько 50-100 г ягід для найкращого ефекту. Кизил зазвичай вживають як у свіжому вигляді, так і у сушеному або ж приготованому у вигляді пастилі, варення, джему та інших ласощів.
У складі ягід містяться: витамин С у великій кількості, магній, сірка, залізо, антиоксиданти, які захищають організм від старіння, а також різних хвороб, фруктові кислоти, пектини, клітковина, що очищає від шлаків і токсинів. При цьому ягоди дуже низькокалорійні та не здатні нашкодити фігурі. У сушеному вигляді калорійність продукту дещо підвищується. Річ у тім, що концентрація цукру стає більшою.
За наявності вагітності
Коли представниці прекрасної статті носять під своїм серцем дитину, потреба організму у витамині С значно підвищується. У кизилі його досить багато. Таким чином, якщо майбутня мама буде споживати плоди, дитині вистачатиме витамину С для розвитку. Якщо є недостача важливого мікроелементу, то малюк може страждати. Окремо варто наголосити на тому факті, що у кизилі в 1,5 рази більше витамину С, ніж у шипшини. Корисними для вагітних жінок будуть відвари з ягід, а також компоти, кисіль.
Під час грудного вигодовування кизил є незамінним, тому що поповнює організм залізом та магнієм.
Коли жінка годує дитину, її організм потребує не лише вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, а й вуглеводів. При цьому вони мають бути корисними — добре засвоюватися, а також не призводити до різних шкірних проблем та проблем із шлунково-кишковим трактом. Іншими словами, вуглеводи отримувати зі всіляких булочок, тортиків, тістечок, сладостей, газованих сладких вод, напоїв та іншого, не варто.
Вуглеводи мають бути корисними. Їх достатньо у кизилі. Крім того, у плодах є магній, а також залізо, які дуже потрібні нещодавно народившим жінкам для підтримання здоров’я та енергії, а також нервної системи. Корисні речовини з їжі відразу йдуть у грудне молоко, про що забувати не варто.
Кизил здатний потужно зміцнювати імунну систему
Завдяки багатому складу корисних мікроелементів, особливо витамину С, кизил є відмінним засобом для зміцнення імунної системи. Він добре захищає від вирусів, застуд та грипу. Особливо це є актуальним у весняний, а також осінній та зимовий періоди року. Осенью цілком можна дозволити собі вживати в їжу свіжий кизил. А ось зимою і навесні заміною йому можуть стати сушені ягоди, які слід заготовлювати осенью, коли плоди дозрівають.
З ягодою можна робити компоти, кисіль, настої, чай. Важливо відзначити, що у кизилі дуже багато пектинів, які не просто очищають від шлаків і токсинів, а й сприяють прискоренню обміну речовин. Дюжина ягод кизилу за кілька годин до їжі дозволити привести в дію роботу желудочно-кишкового тракту. Допомагає відвар листя кизилу за наявності різноманітних кишкових захворювань. Ягода здатна знижувати рівень цукру в крові, тому є корисною для діабетиків. Рекомендується пити сік зі свіжих плодів по 50 г за 30 хвилин до прийому їжі, а потім поступово збільшувати дозування до склянки. Полезний продукт і для тих, хто страждає через прищі, вугрі, висип на шкірі, запалення. Горсть кизилу на добу очищає дерму, робить її здоровою та гарною.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!