Кисла ягода під назвою кизил дуже корисна для жінок. З неї роблять варення, узвари, заготівлі на зиму. Крім того, кизил використовують ще й з лікувальною метою. Це справжній джерело витамину С та інших корисностей, а також антиоксидантів, інформує sutura.org.ua

Корисні властивості ягід кизилу для представниць прекрасної статті

На добу достатньо з’їдати близько 50-100 г ягід для найкращого ефекту. Кизил зазвичай вживають як у свіжому вигляді, так і у сушеному або ж приготованому у вигляді пастилі, варення, джему та інших ласощів.

У складі ягід містяться: витамин С у великій кількості, магній, сірка, залізо, антиоксиданти, які захищають організм від старіння, а також різних хвороб, фруктові кислоти, пектини, клітковина, що очищає від шлаків і токсинів. При цьому ягоди дуже низькокалорійні та не здатні нашкодити фігурі. У сушеному вигляді калорійність продукту дещо підвищується. Річ у тім, що концентрація цукру стає більшою.

За наявності вагітності

Коли представниці прекрасної статті носять під своїм серцем дитину, потреба організму у витамині С значно підвищується. У кизилі його досить багато. Таким чином, якщо майбутня мама буде споживати плоди, дитині вистачатиме витамину С для розвитку. Якщо є недостача важливого мікроелементу, то малюк може страждати. Окремо варто наголосити на тому факті, що у кизилі в 1,5 рази більше витамину С, ніж у шипшини. Корисними для вагітних жінок будуть відвари з ягід, а також компоти, кисіль.

Під час грудного вигодовування кизил є незамінним, тому що поповнює організм залізом та магнієм.

Коли жінка годує дитину, її організм потребує не лише вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, а й вуглеводів. При цьому вони мають бути корисними — добре засвоюватися, а також не призводити до різних шкірних проблем та проблем із шлунково-кишковим трактом. Іншими словами, вуглеводи отримувати зі всіляких булочок, тортиків, тістечок, сладостей, газованих сладких вод, напоїв та іншого, не варто.

Вуглеводи мають бути корисними. Їх достатньо у кизилі. Крім того, у плодах є магній, а також залізо, які дуже потрібні нещодавно народившим жінкам для підтримання здоров’я та енергії, а також нервної системи. Корисні речовини з їжі відразу йдуть у грудне молоко, про що забувати не варто.

Кизил здатний потужно зміцнювати імунну систему

Завдяки багатому складу корисних мікроелементів, особливо витамину С, кизил є відмінним засобом для зміцнення імунної системи. Він добре захищає від вирусів, застуд та грипу. Особливо це є актуальним у весняний, а також осінній та зимовий періоди року. Осенью цілком можна дозволити собі вживати в їжу свіжий кизил. А ось зимою і навесні заміною йому можуть стати сушені ягоди, які слід заготовлювати осенью, коли плоди дозрівають.

З ягодою можна робити компоти, кисіль, настої, чай. Важливо відзначити, що у кизилі дуже багато пектинів, які не просто очищають від шлаків і токсинів, а й сприяють прискоренню обміну речовин. Дюжина ягод кизилу за кілька годин до їжі дозволити привести в дію роботу желудочно-кишкового тракту. Допомагає відвар листя кизилу за наявності різноманітних кишкових захворювань. Ягода здатна знижувати рівень цукру в крові, тому є корисною для діабетиків. Рекомендується пити сік зі свіжих плодів по 50 г за 30 хвилин до прийому їжі, а потім поступово збільшувати дозування до склянки. Полезний продукт і для тих, хто страждає через прищі, вугрі, висип на шкірі, запалення. Горсть кизилу на добу очищає дерму, робить її здоровою та гарною.