Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Який шоколад найкорисніший і не шкодити фігурі
Відомо, що шоколад це не лише ласощі, а й корисний продукт. Але тільки у помірних кількостях і тільки якщо це натуральний чорний, гіркий.
Перевага темного шоколаду в тому, що він має корисні властивості, яких мало в молочному і тим більше в білому шоколаді. І ще одна вигода темного якісного шоколаду – його важче з’їсти у надмірних кількостях, адже він гірчить, бо в його складі менше цукру.
Відомо, що якість шоколаду визначається тим, який відсоток какао в ньому знаходиться. Простий шоколад містить 20% какао, високоякісний – від 70% до 90%.
Чим вище відсоток какао в шоколаді – тим він корисніший для здоров’я, тому що містить багато найважливіших речовин, заради якого і варто їсти шоколад – флаванолів. Їх у какао-бобах більше, ніж у інших продуктах, фруктах чи овочах. Натуральні флаваноли – це унікальні речовини, що мають потужну антиоксидантну дію. Саме флаваноли, що містяться у шоколаді, допомагають регулювати рівень холестерину та зміцнюють сердечно-судинну систему. Крім цього, вони запобігають старінню шкіри. Інші компоненти, що знаходяться в какао-бобах позитивно впливають на настрій, ефективні у боротьбі із запальними процесами і також замедлюють процеси старіння.
Більшість видів молочного шоколаду лише калорійна бомба, що складається переважно з звичайного цукру, не говорячи вже про білий шоколад, де взагалі в складі немає какао-бобів, а тільки олія какао. Темний шоколад – це, безумовно, здорова альтернатива традиційному молочному або білому шоколаду.
Крім того, у молочний та білий шоколад часто додають неякісні рослинні жири. Важливо і те, що подібний шоколад може містити шкідливі трансжири та велику кількість цукру та добавки – сухе молоко та сою. Людям, які хочуть схуднути, але не можуть повністю відмовитися від солодощів, я категорично їх не рекомендую: ці види шоколаду не належать до продуктів здорового харчування. Так що не все, що смачно корисно.
Слід знати, що шоколад є висококалорійним продуктом. Будь-який вид шоколаду містить не менше 500 ккал на 100 г. Це втричі більше ніж м’ясо (170 ккал) і вдвічі більше ніж хліб (250 ккал). Але вживання в обмеженій кількості – 25 грамів на добу суттєво не вплине на калорійність раціону, не викличе змін у вазі дорослого людини, але забезпечить організм необхідними речовинами – антиоксидантами, які зменшують ризики серцевих хвороб та підтримують здоров’я кров’яних судин.
Також пам’ятайте, що краще шоколад вживати у першій половині дня, безперечно темний гіркий, який виготовлений з натуральних інгредієнтів.
Як бачите, шоколад може приносити не тільки задоволення але і користь. Тоді, коли ми споживаємо якісний і в невеликій кількості.
Всім здорового та смачного харчування!
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!