Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Яких вітамінів і мікроелементів має стати більше у раціоні 40-річної жінки
У жінок після 40-річчя у зв’язку зі наближенням менопаузи змінюються потреби, пов’язані з харчуванням. Відповідно — коригується й раціон. Які вітаміни для жінок цього віку допоможуть пристосуватися до змін гормонального фону?
Кальцій
Після 40-річчя у жінок змінюється потреба в деяких поживних речовинах, наприклад зменшується потреба у залізі. Вітаміни для жінок, яким понад 40 років, потрібні, щоб зберігати стабільність гормонального балансу, який буде змінюватися під час проходження організму через перименопаузу. Вітаміни у цьому вікі потрібні і для запобігання вікових захворювань, інформує sutura.org.ua
Почнемо з кальцію. Відомо, що піки потреби організму в цьому елементі припадають на 20- та 30-річчя. Але й після 40 розслаблятися не доводиться, оскільки це саме той вік, після якого збільшуються ризики розвитку остеопорозу.
Маса кальцію дуже велика, щоб його виробляли у складі полівітамінів, тому вживати його потрібно окремо — у вигляді харчових продуктів. На кальцій багаті молоко, вітамінізовані каші, тофу, рибні консерви та зелені листові овочі.
Вітаміні D і Е
Один з найважливіших витаминів, який потрібний організму жінки після 40, це витамин D. Він так само, як і кальцій, підтримує здоров’я кісток і допомагає запобігти остеопорозу. Крім того, витамин відіграє велику роль у запобіганні деяких видів раку, особливо молочної залози, яєчників та товстої кишки. Допомагає він серед іншого уникнути і розсіяного склерозу.
Добова норма цього витамину для жіночого організму приблизно від 200 до 400 МО. Вітамін D може надходити в організм через вітамінні добавки та харчові джерела. Ними можуть бути вітамінізоване молоко чи риба – лосось, макрель та тунець.
Вітамін D також синтезується організмом під впливом сонця, тому деякі лікарі особливо рекомендують жінкам після 40 днів приймати сонячні ванни. Це особливо важливо для тих, хто живе в регіонах із Північним кліматом. Важливий для жінок після 40 і витамин Е. Він відіграє певну роль у профілактиці хвороб серця та інсульту, а також допомагає профілактувати стару деменцію.
Джерелами витамина Е серед харчових продуктів є горіхові олії і орехи, у тому числі арахіс і насіння підсолнуху.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!