На думку дієтологів, їсти фасоль щодня за відсутності індивідуальних протипоказань не шкідливо, інформує sutura.org.ua

Дієтологи пояснили, що буде, якщо щодня їсти фасоль. Лікарі вважають, що якщо людина з’їдає за один прийом не більше 200 г фасолі, звичка вживати її регулярно може сприятливо позначатися на стані кишківника. Цей ефект забезпечується наявністю у квасолі клітковини, що ефективно підтримує діяльність корисних кишкових бактерій.

“Харчові волокна квасолі допомагають виводити токсини. Вони відповідальні за зниження рівня поганого холестерину”, – додали фахівці.

Дієтологи уточнили, що червона фасоль — за рахунок високого вмісту білка — допомагає зміцнювати імунітет. Крім того, у продукті багато калію та магнію, що є “дуже корисним для сердечно-судинної системи”.

Проте тим, хто схильний до закрепу, експерти радять не вживати фасолю без консультації зі своїм лікарем.