Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Канцерогенні продукти, які багато людей їдять щодня
Уживана щодня їжа є одним із тригерів раку – мова, перш за все, йде про певні продукти. Фахівці називають канцерогенними ковбасу, хрусткі хлібці, печиво, рис та інші, присутні у регулярному меню дуже багатьох людей.
“З’їсти іноді бутерброд із ковбасою – це нормально, але якщо вона вживається день у день, ваша схильність до ракового захворювання значно посилюється. Слід знати, які продукти потрібно їсти лише у помірних кількостях”, – наводиться їхня думка.
Промислово оброблене м’ясо. Крім ковбаси та шинки, вирішальне значення мають також інші оброблені, тобто солоні, в’ялені, копчені або ферментовані м’ясні продукти. Вони повинні з’являтися на тарілці не щодня, а лише годину від часу, підкреслюють медики. Постійне споживання такої їжі асоціюється з підвищеним ризиком раку кишечника.
Картопля фрі, печиво, хрусткі хлібці, кава. Містити потенційно канцерогенне акриламід-хімічне речовина, що утворюється при запіканні, смаженні вуглеводів. Як канцероген акриламід виявив собі в експериментах на тваринах, яким також у високих дозах пошкоджував нервну систему.
Морепродукт. Вони часто забруднені токсинами довкілля. Особливо небезпечними є поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАР), що володіють здатністю провокувати запалення, що веде до захворювання на рак. ПАР накопичуються у воді, де вони поглинаються морськими тваринами і зберігаються в їхньому організмі.
Мал. Цілі народи їдять його щодня. Тим часом рис може містити миш’як – цей півметал високотоксичний у великих кількостях, а канцерогенні властивості виявляє навіть у невеликих дозах. Миш’як міститься у ґрунті та воді. Рис поглинає його через коріння і концентрує, особливо у зернах. Велика частина миш’яку знаходиться у зовнішніх кулях зерна.
Оріхи та спеції. Вони можуть містити цвіль, чиї суперечки потрапляють на продукти за повітрям та розмножуються при неправильному зберіганні. Яд цвілі (афлатоксин) класифікується як канцерогенний, крім іншого, може пошкодувати печінку, почки.
Риба. Багата білком і важливими жирними кислотами, але часто також містить ртуть. Тяжкий метал потрапляє з об’єктів промисловості у природні водойми і накопичується там разом із харчовою пірамідою, при цьому хижі риби (наприклад, тунець), що знаходяться на її вершині, виявляються особливо забрудненими. Ртуть особливо шкідлива для центральної нервної системи та нірок. Її здатність викликати рак підтверджується дослідженнями на тваринах.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!