Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Кардіолог склала список продуктів, які потрібно виключити з раціону
Поганий холестерин небезпечний тим, що він бере участь в утворенні атеросклеротичних бляшок, його високий рівень збільшує ризик серцево-судинних захворювань. Поганий холестерин може відкладатися на стінках сосудів серця, головного мозку, нірок та інших важливих органів, через що виникають серйозні захворювання.
Лікар-кардіолог розповіла, які продукти містять поганий холестерин і чим можна замінити їх у раціоні.
Перше, на що варто звернути увагу тим, хто хоче знизити рівень поганого холестерину, – жирне м’ясо у раціоні. Це свинина, баранина та жирні сорти говядини. Їх споживання слід повністю виключити або хоча б скоротити. Під забороною всілякі м’ясні консерви, ковбаси, копченості та субпродукти – печінка, почки, мізки. Зовсім відмовлятися від м’яса кардіолог не закликає. Перераховане вище можна замінити м’ясом птиці, кролика чи нежирними сортами яловичини чи телятини.
Лікарка також радить переглянути споживання молочних продуктів на користь менш жирних. Наприклад, сметану слід купувати максимум 15% жирності, молоко – 2,6%, сир – не більше 5%. Жовті сири, які відносяться до жирних сортів, кардіолог радить їсти в зовсім невеликій кількості, а краще – зовсім виключити. Їм варто віддати перевагу нежирним сортам, до 20% жирності. До таких відноситься, наприклад, моцарелла. Щоправда, ними теж зловживати не слід – можна дозволити собі 50-100 г такого сиру не частіше двох разів на тиждень, рекомендує фахівець.
Кардіолог нагадала, що багато шкідливих насичених жирів міститься у яєчних жовтках, майонезі та вершковому маслі. Ці продуті вона теж рекомендує обмежити.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!