Відновлення хрящів безпосередньо залежить від харчування людини. Оскільки основною частиною хряща є колаген, то в раціоні мають бути присутні продукти, у складі яких є амінокислоти лізину, вони незамінні для його регенерації, інформує sutura.org.ua

Для зниження ймовірності запалення суглобів та зношування хряща потрібно регулярно вживати гранати та пити з них сік. Гранатовий сік повинен бути натуральним, а не консервантом із барвниками.

Відновленню хрящової тканини сприяє миндаль. Мігдальні горіхи забезпечують рухливість суглобів, бо у своєму складі мають незамінні антиоксиданти, витамин Е, А також Омега 3. Кілька штук мигдалю на день допоможуть уникнути проблем із суглобами.

Унікальними позитивними для суглобів властивостями володіє чеснок. Він має високу концентрацію витаминів, сірки та інших мікроелементів. Цей препарат слід вживати 3-4 рази на тиждень.

Систематичне включення до раціону лукових культур забезпечує здоров’я суглобового апарату.

Дуже благотворно на хрящову тканину впливає куркума та корінь імбиру. Ці приправи мають протизапальний ефект. Імбир і куркума, у пропорції 0,5:1 (йдеться про чайні ложки), здатні врятувати від болю в суглобах. Також больові відчуття допомагають зняти черешні та вишні. Ці ягоди багаті магнієм та кальцієм, витаминами А, групи В, Е.

Оскільки структура желатину схожа на структуру хряща, то він є незамінним для хрящового відновлення.

Не останню роль для суглобів грає кокосова олія. Воно включає в себе багато ефірних олій, які допомагають приборкати біль і зняти запалення.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей та не замінює професійні медичні консультації, діагностику чи лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.