Статистика стверджує, що кожен десятий житель Землі страждає на діабет. Люди, що піклуються про своє здоров’я, намагаються вживати в їжу максимум корисних продуктів, однак і від них можна чекати шкоди.

Діабет іншого типу починається, коли організм перестає виробляти інсулін – гормон, який контролює рівень цукру в крові. Серед причин хвороби: мала рухливість, лишня вага, куріння, зловживання алкоголем та їжею, яка підвищує рівень цукру. А ще – кілька продуктів, які шкодять, але про це мало хто знає. Ось харчові звички, від яких настав час відмовитися, інформує sutura.org.ua

Надлишок крахмалистих овочів

Так-так, мова відразу ж піде про безневинні здавалося б, продукти. Вони, звісно, ​​корисні. Так, свіже дослідження показало, що антиоксиданти, що містяться в них, знижують ризик діабету іншого типу. Але є нюанс: не потрібно вживати багато крохмалистих овочів. До них належать різні види картопля, кукурудза, бобі. І особливо важливо не змішувати їх із продуктами з високим вмістом вуглеводів – тим же рисом або кіноа.

Перекуси сухофруктами

Сухофрукти завжди вважалися здоровою їжею, але вони можуть підвищувати цукор у крові. Причина проста: якщо з’їсти свіжий персик, напевно насититься одним. Якщо ж порадувати собі висушеним персиком, їх може знадобитися більше. А значить більше цукру! Так що час від часу можна перекушувати сухофруктами, але краще брати звичайні свіжі фрукти та ягоди.

Надлишок горіхів

Корисні поліненасичені жири, що містяться у горіхах та насінні, допомагають підвищити чутливість до інсуліну. А лісові горіхи «включають» частину мозку, яка контролює апетит. Але не варто надто ними захоплюватися: горіхи калорійні і довго перетравлюються.

Любов до червоного м’яса

Є дослідження, що показують зростання ризику діабету на 19% при щоденному вживанні червоного м’яса. Вважається, що надлишок заліза руйнує клітини, що виробляють інсулін.

Захоплення готовою їжею та фастфудом

Регулярне поїдання хотдогів, бургерів та змаженого бекону підвищує ризик розвитку діабету іншого типу аж на 51%. Головну роль у цій статистиці відіграє надлишок консервантів та солі.