З віком жіночий організм зазнає безліч зовнішніх і внутрішніх змін, тому дуже важливо коригувати раціон, щоб уникнути замедлення обміну речовин, втрати м’язової маси та розвитку хронічних захворювань. Як повинні харчуватися жінки після 50 років?

Більше білка

Старість супроводжується втратою м’язової маси. Дослідження показують, що після 30 років людина починає кожні десять років втрачати від 3 до 8% маси м’язів, ця цифра різко збільшується після 60 років. До 80 років жінки можуть втратити майже половину скелетних м’язів. Причина цього полягає в зниженні фізичної активності та скороченні споживання білка. Ось чому варто включити до рациону продукти, багаті білком, інформує sutura.org.ua

Більше кальцію

Вікові зміни стосуються і кісток. У людей після 50 років починає активно знижуватися щільність кісток, що робить їх схильними до остеопорозу. Особливо часто подібна проблема трапляється у жінок через те, що в організмі скорочується вироблення естрогену в період менопаузи. Цей гормон захищає кістки від травм. Щоб уберегти собі від переломів, жінки повинні вживати більше продуктів, багатих на кальцій. Добова потреба у кальції для жінок старшого віку -1200 мг.

Менше солі

Жінкам після 50 років важливо перестати досолювати їжу та відкласти сільничку подалі зі столу. Високе споживання натрію може збільшити ризик інсульту та гіпертонії. Щоб надати страві насичений смак і аромат, краще використовувати різноманітні трави та спеції.

Більше витамину B12

Крім іншого старіння негативно впливає на роботу головного мозку. Для людей старше 50 років, які харчуються неправильним чином, властиві забудькуватість, туман у голові та зниження здатності концентруватися. Щоб мозок працював так само, як і раніше, потрібно додати до раціону витамин B12. Він переважно присутній у продуктах харчування тваринного походження.

Більше витамину D

Велика кількість людей стикається з дефіцитом цієї важливої ​​поживної речовини. Головний його джерело – сонце. Вітамін D необхідний жінкам старше 50 років, оскільки він запобігає захворюванням серцево-судинної системи, остеопорозу, цукровому діабету, онкологічним захворюванням та ожирінню.