Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Кілька корисних продуктів та побічні ефекти, які вони викликають
Що може статися з вашим організмом, якщо надмірно захопитися смачною та здоровою їжею?
Листова капуста
Капуста чудова, корисна у змаженому, тушкованому та квашеному вигляді. Це цінний джерело вітамінів і клітковини для вас. У чому її підступ? Вона змушує вашу перистальтику працювати активніше, іноді навіть занадто. З вами все добре, ви абсолютно здорові, але до туалету вам доведеться ходити в кілька разів частіше, інформує sutura.org.ua
Фасоль і чечевиця
Вітаміні, мінерали та клітковина у бобових прекрасні для вашого організму. Але з досвіду багатьох людей відомо, що ці продукти викликають газоутворення та метеоризм. Відмовлятися від бобових зовсім не варто. Просто зменшіть їхнє денне вживання приблизно до 100 г (у готовому вигляді) і ви зможете уникнути неприємностей у животі.
Морква
Надмірне вживання моркви щодня може викликати пожовтіння шкіри. Це не шутка. Інший питання в тому, що ця особливість є досить індивідуальною, і рідко зустрічається. Вам не варто переживати з цього приводу, ви абсолютно здорові, але кількість моркви у раціоні доведеться скоротити.
Часник
За умови всієї своєї користі для запобігання серцево-судинних захворювань та застуди, чеснок володіє сильним, усім добре відомим запахом, який важко перебити. Запах буде менш сильним, якщо часник піддавати температурній обробці. Тому відмовтеся від сирого та сушеного чесноку (у порошку) для ваших страв, але запікайте або варіть його, якщо не хочете лишати собі смаку та користі цього рослини.
Кедрові горіхи
Кедрові орехи можуть викликати після їжі відчуття металевого присмаку у роті. Присмак може тривати від декількох годин до декількох тижнів. Це залежить від свіжості горішків та наявності у них консервантів. Іноді невелике прожарювання зерен дозволяє прибрати цей ефект. Ще дослідники пов’язують цей присмак з індивідуальною чутливістю організму. Тому, якщо після кедрових горіхів вам дуже несмачно — перейдіть на інші горіхи та насіння.
Червоне вино
Ресвератрол у червоному вині чудово захищає вас від хронічних і вікових захворювань, але якщо зловживати цим напоєм, ви ризикуєте отримати одночасно зневоднення організму та набір ваги (в одному боці вина 150 калорій). Крім того, вино може порушувати цикл сна. Тому обмежтеся лише одним бокалом вина на день.
Шоколад
Шоколад є визнаним джерелом антиоксидантів, особливо багато їх міститься у 70 % шоколаду. Він регулює вес, зміцнює сердечні м’язи та підвищує настрій. Але якщо ви схильні до печії після їди, імейте на увазі: шоколад містить речовини, що провокують печію. Тому не захоплюйтеся ним під час чаювання.
Дика спаржа
Спаржа настільки багата на фолієву кислоту, що має милу особливість надавати вашій січі різкий запах спецій. Не варто переживати, це абсолютно нормальне явище і з вами все добре. Єдиний спосіб якось зменшити запах, якщо він вас турбує – пити більше води в ті дні, коли ви їсте цей джерело витаминів.
Буряк
Всі чули про зміну окраски січі після вживання буряка у червоний або розовий колір. Виявляється, що це трапляється приблизно у 10% людей. Але ось що є цікавим: за результатами досліджень, до цього ефекту найбільш схильні люди, які відчувають дефіцит заліза в організмі. Зверніться до фахівців для обстеження, якщо крім цих симптомів ви часто відчуваєте втому та сонливість (ознаки дефіциту заліза, які зустрічаються найчастіше).
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!