Моркв’яний, а також гарбузовий соки фахівці вважають особливо корисними для печінки, інформує sutura.org.ua

“Однією з найкорисніших є морквяний та тыквовий соки”, – сказали дієтологи та гастроентерологи.

Вони пояснили, що плоди помаранчевого, жовтого кольорів зменшують негативну дію токсинів на печінку за рахунок своїх речовин каротиноїдів.

Крім того, корисними можуть бути соки, які містять буряк, вважають фахівці. Вони констатували, що буряк підсилює детоксикаційні здібності печінки, хоча саме буряковий сік експерти назвали “складним” і порекомендували вживати його не в чистому вигляді, а в складі інших соків.

Також серед корисних для печінки напоїв лікарі назвали мінеральну воду, особливо ту, що містить гідрокарбонат кальцію. Вони зауважили, що правильне вживання такої води допомагає знижувати запалення у печінці, покращує роботу жовчного міхура та травлення.

Сприяє відновленню печінки і такий напій, як натуральний кофе — кофеїн, що міститься в ній, стимулює вироблення органом ферментів, що впливають на метаболізм. Фахівці порадили вживати не більше трьох чашок на день — можна разом із молоком.