Спаржа вважається одним із найбільш здорових овочів у світі, і її рекомендують для профілактики цілого ряду хвороб. Вона має безліч корисних властивостей, і ось деякі з них, інформує sutura.org.ua

Спаржа містить витамин А, що захищає очі, шкіру, імунну систему, а також витамин С, що зміцнює капіляри і бере участь в утворенні колагену — будівельного білка нашої шкіри. Спаржа – відмінний джерело витамину К, що використовується для формування кісток і згортання крові. Цей овоч знижує ризик розвитку діабету. У спаржі є фолієва кислота — важливий компонент для утворення клітин крові і особливо під час вагітності, оскільки вона потрібна для розвитку майбутньої дитини. Більшість дорослих людей отримують рекомендоване дозування фолієвої кислоти на добу від 150 г спаржі.

Цей овоч полегшує деякі симптоми похмілля через вміст клітковини та флавоноїдів. Спаржа зменшує пошкодження печінки за умови регулярного вживання алкоголю. Приготовлена ​​спаржа корисна за наявності шлунково-кишкових захворювань на зразок виразки, оскільки вона допомагає регулювати травну систему. Спаржу можна назвати пребіотиком, що збільшує кількість корисних бактерій у травній системі.

Але найцікавішим є те, що всі ці корисні властивості спаржі не губляться під час її приготування. Овочі можна готувати на парі, змажити, бланшувати, варити та запікати. У всіх випадках ви отримаєте дуже корисний для здоров’я продукт харчування.