Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Кілька властивостей спаржі, які позитивно впливають на здоров’я людини
Спаржа вважається одним із найбільш здорових овочів у світі, і її рекомендують для профілактики цілого ряду хвороб. Вона має безліч корисних властивостей, і ось деякі з них, інформує sutura.org.ua
Спаржа містить витамин А, що захищає очі, шкіру, імунну систему, а також витамин С, що зміцнює капіляри і бере участь в утворенні колагену — будівельного білка нашої шкіри. Спаржа – відмінний джерело витамину К, що використовується для формування кісток і згортання крові. Цей овоч знижує ризик розвитку діабету. У спаржі є фолієва кислота — важливий компонент для утворення клітин крові і особливо під час вагітності, оскільки вона потрібна для розвитку майбутньої дитини. Більшість дорослих людей отримують рекомендоване дозування фолієвої кислоти на добу від 150 г спаржі.
Цей овоч полегшує деякі симптоми похмілля через вміст клітковини та флавоноїдів. Спаржа зменшує пошкодження печінки за умови регулярного вживання алкоголю. Приготовлена спаржа корисна за наявності шлунково-кишкових захворювань на зразок виразки, оскільки вона допомагає регулювати травну систему. Спаржу можна назвати пребіотиком, що збільшує кількість корисних бактерій у травній системі.
Але найцікавішим є те, що всі ці корисні властивості спаржі не губляться під час її приготування. Овочі можна готувати на парі, змажити, бланшувати, варити та запікати. У всіх випадках ви отримаєте дуже корисний для здоров’я продукт харчування.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!