Ключ до довголіття знайшли у популярному продукті для завтраку
Стало відомо, що відбувається з організмом при регулярному вживанні продукту, який з недавніх часів став популярною добавкою до здорової дієти. Про це розповіли фахівці.
Сприяє похудненню
Оскільки в авокадо міститься велика кількість клітковини та корисних мононенасичених жирів, як в оливковому маслі, їм можна легко і швидко наїстися. У ході недавнього експерименту дорослим людям із надмірною вагою пропонувалося з’їдати по половині цього фрукта під час обіду. Учасники випробування пізніше повідомили про підвищення задоволеності їжею на 26% та зниження бажання їсти на 40% протягом трирічного періоду.
Зменшує ризик метаболічного синдрому
Під метаболічним синдромом медики розуміють кластер кардіометаболічних проблем зі здоров’ям. Серед них – збільшена окружність талії, високий рівень тригліцеридів та цукру в крові, високий кров’яний тиск, низький рівень “хорошого” – ЛПВЩ – холестерину. Це, у свою чергу, може призвести до більшого ризику діабету, захворювань серця та нірок, розвитку раку. За даними BMC, у тих, хто регулярно споживає авокадо, ймовірність виникнення метаболічного синдрому знижена на 50%.
Знижує кров’яний тиск
Відзначається, що калій регулює рівень рідини в організмі і може допомогти знизити кров’яний тиск. За словами фахівців, одна чашка нарізаного кубиками авокадо містить 728 мг калію. Крім того, що калій допомагає змити натрій з організму, він розслаблює стінки кров’яних сосудів, додатково знижуючи артеріальний тиск. “Люди, які не їдять багато продуктів, багатих на калій, більш схильні до розвитку високого кров’яного тиску та інсульту”, – пояснив доктор Ентоні Л.Комаров.
Джерело sutura.org.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!