Ключем до довголіття виявилося всього кілька продуктів на завтрак
Коли йдеться про способи збільшення тривалості життя, багато хто вважає, що потрібно відмовлятися від смачних страв, обмежувати раціон і переходити на суворі тренування. Однак насправді все набагато простіше і забезпечити собі довголіття можна досить “смачним” способом.
Більшість фахівців у галузі здорового харчування сходяться на думці, що найголовніше тут – правильно розпочати день. Завтрак забезпечить організм необхідною енергією та запустить у роботу всі його системи. Зробити перший прийом їжі корисним можуть лише кілька продуктів.
Чорниця
Чорниця, багата антоціанами та птеростильбенами, вже давно є важливим компонентом досліджень вчених, які намагаються знайти ключ до довголіття. Ягода містить специфічні флавоноїди, які борються з пошкодженням ДНК і замедлюють вікове пошкодження клітин мозку. Зокрема, дослідники виявили, що фруктові мухи живуть на 10 відсотків довше, якщо вони сидять на звичайній дієті, але містять екстракт чорниці. Крім того, у них значно підвищується рівень фізичної активності та захист до окислювального стресу.
Кале
Капуста швидко стала одним із найбільш обговорюваних продуктів у галузі здоров’я завдяки її незаперечним перевагам. Кале містить сиртуїни, які є групою з семи унікальних білків, що зустрічаються в природних умовах в організмі людини.
Ці білки регулюють безліч функцій, включаючи клітинний метаболізм, регенерацію клітин та експресію ДНК. Крім того, вони допомагають зменшити запалення у всіх органах, включаючи мозок.
Авокадо
Авокадо багаті на мононенасичені жири, які допомагають скоротити ризик розвитку серцевих захворювань і продовжити життя. Фрукти містять більше калію, ніж банані, що допомагає правильно функціонувати нервам і всім м’язам. Крім того, дієта, багата на калій, допомагає компенсувати деякі шкідливі впливи натрію на артеріальний тиск.
Насіння
Насіння чіа, лляне насіння та насіння конопель містять корисні для серця поживні речовини, у тому числі клітковину та жирні кислоти омега-3, які допомагають збільшити тривалість життя. Численні дослідження показали, що додавання цього насіння до раціону може скоротити фактори ризику серцевих захворювань, запалень, гіпертонії та підвищення рівня холестерину та тригліцеридів.
woman24.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!