Найбільшу опасность, за даними медиків, представляє консервант уротропін, який значиться на етикетці як добавка Е239. Крім того, через високий вміст солі, оселедець не рекомендується при захворюваннях нірок та хвороб січового міхура, інформує sutura.org.ua

Тому лікарі радять готувати оселедець не засолюючи — у духовці чи на пару.

При цьому сам по собі оселедець корисний — у ньому міститься витамин D, плюс у ньому мало алергенів, і він є джерелом корисних жирів.

Чоловікам варто додати його до раціону з метою профілактики інфарктів, інсультів та ніркових захворювань, а жінкам — при вагітності та в період менопаузи. У 100 г оселедця лише 260 ккал, таким чином, його необов’язково уникати і тим, хто на дієті.

При покупці оселедця зверніть увагу на його зябра — вони мають бути темно-червоними та пружними. Також загляньте рибині в очі – переконайтеся, що вони червоні та чисті.

Тушка повинна мати нормальний запах, бути пружною та чистою. Зберігається солоний оселедець не довше місяця.