Гриби володіють великою кількістю корисних властивостей. Більше того вони сприяють зниженню ризику розвитку небезпечних хвороб, у тому числі і раку. Ось чому медики рекомендують включити гриби до свого щоденного раціону харчування, інформує sutura.org.ua

Боротьба з онкологією

Одне з досліджень показало, що гриби володіють таким набором речовин, який дозволяє блокувати зростання опухолей у молочних залозах. Більше того він допомагає запобігти і зупинити розвиток раку простати. В експериментах брали участь як тварини, так і на пізніших етапах люди. Для дослідження відбиралися хворі на рак передміхурової залози. Регулярне споживання грибів призводило до значного покращення стану людей.

Джерело селену

Крім інших питних речовин у грибах можна знайти достатню кількість антиоксидантів. Одним із них є селен. Він допомагає захищати клітини організму від всіляких пошкоджень, через які часто виникають небезпечні захворювання, і з якими людині доводиться жити потім усю життя. Крім іншого цей антиоксидант зміцнює імунітет, що теж сприяє кращому протистоянню різним недугам.

Зниження ваги

Будь-яка страва, при приготуванні якої використовувалися гриби, буде дуже ситною. Вчені визначили, що організму потрібно досить багато часу, щоб переварити цей продукт, при цьому він містить у собі мало калорій. Подібні характеристики роблять гриби неймовірно корисним продуктом для тих людей, які намагаються усілякими способами позбутися від лишніх кілограмів. З’ївши невелику порцію грибів, люди можуть протягом тривалого часу не відчувати почуття голоду. Таким чином, людина захистить собі від надмірного споживання їжі та збільшення ваги. Процес нормалізації ваги значно прискориться.

Запобігання переїдання силлю

Всім відомо, що надлишки солі в організмі зазвичай призводять до підвищення кров’яного тиску і розвитку цілого ряду захворювань серцево-судинної системи. Вживання грибів допоможе знизити добове споживання натрію, який входить до їх складу. Гриби самі по собі мають приємний смак і не вимагають додавання великої кількості солі.