Корисні властивості улюблених всіма персиків
Персики — одні з найулюбленіших українців літніх фруктів. Вони не лише смачні, але й корисні, особливо при деяких захворюваннях.
За словами фахівців, персики володіють корисними властивостями. Плоди посилюють секреторну діяльність травних залоз і, таким чином, сприяють переварюванню жирної їжі. Крім того, вони володіють протиблювотним ефектом.
Плоди персика рекомендується їсти при гастритах зі зниженою кислотністю та ентероколітами, виснаженим хворим у якості питательного та загальнозміцнюючого засобу. Також ці фрукти корисні при захворюваннях серцево-судинної системи та органів дихання.
Хороші властивості є не лише у плодів, а й у листя персика. Так, водні витяжки з листя і квіток рослини можна використовувати для лікування цукрового діабету, а також як антигельмінтний засіб. Зі свіжого листя можна також приготувати кашку і прикладати її до ран при абсцесах, фурункулах, опіках, при нейродерматитах та інших шкірних захворюваннях.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!