Моркву вважається одним із найбільш корисних дарів природи, тому її необхідно включати до раціону харчування щодня на постійній основі і в будь-якому вигляді, передає sutura.org.ua

У свіжій моркві містяться витамини А, групи В, С, D, РР, Е, К і корисні фруктові кислоти, саме тому медики рекомендують частіше її їсти особливо зимою і в період міжсезоння, коли зазвичай у багатьох людей розвивається авітаміноз.

Так як у моркви багато клітковини, диетологи радять їсти тим, хто має зайві кілограми і мріє від них позбутися. Існує навіть морквяна дієта, правила якої дуже прості:

– три дні їсти моркв’яний салат із яблуком, медом та лимонним соком;

– на четвертий день додати до меню 200 г картопля, запеченого “в мундирі”;

– усі 4 дні дієти пити по 3 чашки зеленого чаю на день, бажано з медом та лимоном;

– обов’язково випивати не менше півтора літрів води;

– на п’ятий день і ще 1-2 тижні поспіль, тобто при виході з дієти, слід дотримуватися низькокалорійної дієти і не вживати вредних продуктів.

Застереження: людям з виразкою шлунка або дванадцятипалої кишки, а також ентериті, сидіти на морквяній дієті категорично не рекомендується.

Завдяки складу свіжої моркви і вживання її у великих кількостях, загублюватимуться не тільки лишні кілограми, але й стануть менш помітними глибокі зморшки, що свидетельствуют про старіння організму. Дієтологи переконані, що після морквяної дієти людина стане легше відчувати себе у всіх відносинах, а її настрій покращиться в рази.

Якщо ви суворо дотримуватимете правила морквяної дієти, то в день зможете втрачати по кілограму лишньої ваги.