Краще на пару, грилі чи в духовці? Як це впливає вміст вітамінів у продуктах

Головна / unsorted / Краще на пару, грилі чи в духовці? Як це впливає вміст вітамінів у продуктах

Ви можете постійно їсти їжу, але всі ваші зусилля по споживанню здорової їжі будуть марними, якщо ви не будете приділяти достатньо уваги тому, як ви її готуєте.

Готуємо на сухому вогні

Приготування на сухому вогні включає приготування на грилі. Метод може зруйнувати до 40% вітамінів та мінералів у м’ясі. Вплив на м’ясо надто великої кількості сухого тепла може призвести до утворення поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ), які можуть викликати рак. Видалити жирні краплі і звести до мінімуму дим, який ви виробляєте, щоб зменшити кількість утворюються ПАУ.

У духовці

Способи приготування за допомогою духовки включають запікання. Метод викликають мінімальні втрати питних речовин, але можуть зруйнувати до 40 відсотків вітамінів групи B, коли їжа запікається або змаститься протягом тривалої години за високих температур.

Змаження

Смаження може здатися одним з найбільш нездорових способів приготування, але насправді вона може бути досить корисною, якщо все зроблено правильно. Змаження на помірному вогні може зберегти витамини C і B і збільшити кількість клітковини у картоплі за рахунок перетворення крахмалю у стійкий крахмаль. Стійкий крахмаль діє як розчинна клітковина, яка розчиняється у воді.

Змастіть на повільному вогні і вибирайте корисні олії (оливкова та олія авокадо), щоб зберегти поживні речовини.

Тушкування

Тушкування включає приготування у каструлі на середньому або сильному вогні з використанням невеликої кількості олії. Це один із найкорисніших методів для здоров’я. Обсмажування протягом короткої години без води запобігає втраті вітамінів групи B. Тим часом, додавання невеликої кількості здорового жиру збільшує кількість поживних речовин.

Мікрохвильова піч

Приготування в мікрохвильовій печі знижує рівень витамину С до 30 відсотків. Але в іншому цей метод приготування насправді є “сприятливим для поживних речовин”. Дослідження показують, що мікрохвильова піч зберігає антиоксиданти в часнику та грибах краще, ніж більшість інших методів приготування.

Приготування на пару

Приготування на пару – один із кращих способів зберегти чутливі до нагрівання питні речовини, такі як водорозчинні витамини. Дослідження показують, що приготування пари знижує вміст витамину С у броколі, шпинаті та салаті лише на 15 відсотків.

Джерело news24.in.ua

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!