Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Кухонна сіль небезпечна для здоров’я
Представники науки з Бельгії, Америки та Німеччини вважають, що їжа з великою кількістю солі провокує розвиток хвороб, передає sutura.org.ua
На їхню думку, солона їжа дестабілізує нормальну мікрофлору кишечника, внаслідок чого погіршується здоров’я.
Для отримання відомостей було проведено аналіз фекалій гризунів, яким тривалу годину давали їжу з великою кількістю солі. Експерти виявили, що у калі нижче норми кількість бактерий Lactobacillus murinus, попереджувальних підвищення тиску та поява аутоімунного енцефаломієліту. Тому ймовірність розвитку перерахованих хвороб у тварин суттєво підвищується.
Також було виявлено, що у людей, які постійно вживають надто солону їжу, теж знижується кількість корисних мікроорганізмів у кишечнику, внаслідок чого в крові стає багато клітин 17-ого типу (Т-хелперів). Коли їх кількість зростає, у людей підвищується артеріальний тиск. Тому людям, які страждають від гіпертензії, необхідно звести до мінімуму споживання солоної їжі.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!