Британські вчені повідомили унікальну новину про те, яке зі своїх переваг може втратити початківець курець, передає sutura.org.ua Мова йде про здатність розрізняти якість і смак їжі.

Після деяких досліджень вчені з Британії дійшли висновку, що, почавши курити, людина ризикує втратити одне з досить цінних переваг. Дослідники впевнені, що курці не можуть точно розрізнити смак їжі. Смакові рецептори не можуть точно дати мозку сигналу про те, що є людина. В результаті, саме вишукане блюдо може бути просто неправильно оцінене, оскільки повна смакова гама спотворюється.

Група експертів звинувачує в цьому пороці отруйний табачний дим, який і притуплює роботу рецепторів у роті людини. Хоча ця неприємність коригована. Щоб відновити все на місце, потрібно просто три місяці не курити, і рецептори почнуть знову повноцінно працювати. Головне, за словами лікарів, не їсти в цей період гіркого шоколаду, оскільки він стимулює потяг до чоловіка, який раніше курив, до повернення згубної привычки.