Китайський вчень попередив про опасность вживання солінь
Китайський вчення Жуань Гуанфен з Центру обміну інформацією про харчові продукти попередив про опасность вживання солінь. Виявляється, такі страви можуть спровокувати кисневе голодування.
Навчання на сторінках видання “Хуаньцю шибао” розповів про госпіталізацію п’ятирічної дівчинки у місті Чжуцзі. Маленька пацієнтка вступила до лікувального закладу із синіми губами та ознаками кисневого голодування. Медики діагностували відправлення нітритами. Дані сполуки вважаються токсичними. Вони окислюють гемоглобін у метгемоглобін, що веде до кисневого голодування та гемоглобінемії.
Обезпека виникає, якщо дорослий людина отримує понад 200 міліграмів нітритів за один раз. При цьому природно, що для дітей загроза настає при вживанні меншої кількості солей. У маленьких пацієнтів відруєння нітритами називається “синдромом синього дитини”. Даний стан виникає дуже рідко, а виявляється посинінням губ і шкіри.
За словами вченого, овочі і так містять велику кількість нітратів, які під час маринування перетворюються в небезпечні нітрити. Як пояснив Жуань Гуанфен, у процесі росту рослини споживають азотні удобрення, які містяться у ґрунті. Далі вони перетворюються на нітрати, а під впливом певних бактерій стають токсичними нітритами. Їх кількість зменшується в соліннях з годиною. У першу годину в маринованих овочах їх найбільше.
Максимальний вміст нітритів може досягати 100 мг на кілограм і вище. Дана концентрація токсична, тому такі овочі вживати не рекомендується особливо дітям.
womanlife.kyiv.ua
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!