Сахар-рафінад не лише збільшує талію, провокує карієс, але і прискорює процес старіння, як і сонце, показало дослідження дерматологів та дієтологів, передає sutura.org.ua

Дієтолог Мішель Шевалле-Хедж стверджує: любов до цукру призводить до того, що в тілі людини з’являються шкідливі молекули під назвою кінцеві продукти глюкурування (AGE). Вони пошкоджують колаген та еластин. Антиоксиданти, що допомагають шкірі зберігати здоровий та свіжий вигляд, наоборот, скорочуються при частому споживанні цукру.

За словами дієтолога, багато людей навіть не підозрюють, що споживають цукор разом із хлібом, пластівцями, які вони їдять на завтрак, батончики мюслі, спортивними напитками та йогуртами. Тому, скоротивши споживання цукру, переглянувши свій раціон, можна змінити стан шкіри.

А ось доктор Філіп Артемі констатує: все ж таки якщо порівнювати фактори, які пошкоджують шкіру, сонце стоїть на першому місці. Далі йде генетика. Якщо скоротити споживання цукру, це, безумовно, відіб’ється на організмі, однак не варто очікувати, що зморшки пропадуть прямо на очах, підкреслює він.