Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Лікарі пояснили, яка каша корисніша за інших
Щодо «корисності» перше місце займає гречка. Ця крупа збалансована за амінокислотним складом, у ній багато білка, є залізо та багато інших корисних речовин.
Про це пише sutura.org.ua
Вона не піддана нападу шкідників, тому її не обробляють пестицидами. Ще гречка практично не підвищує рівень глюкози у крові.
На іншому місці рис. Але не білий, а бурий. При його обробці зберігається насіннєва плівка, що дозволяє зберегти в зерні більше корисних мікро- та макроелементів. Коли ж ми варимо білий рис, який пройшов усі стадії шліфування, то, по суті, готуємо суцільний крахмаль. Він швидко засвоюється і миттєво підвищує рівень глюкози в крові, а значить, незабаром знову захочемо їсти. Для тих, хто мріє схуднути, це не найкращий варіант. Захоплюватися білим рисом не варто ще й тому, що він може сприяти ризику інсулінорезистентності, тобто розвитку нечутливості клітин до інсуліну. Згодом це може призвести до цукрового діабету.
Третє місце — макарони із твердих сортів пшениці. Варити їх треба до напівготовності, як кажуть італійці, al dente, щоби в їх складі, як і в білому рисі, не було багато крохмалю.
Важливо розуміти, що чим різноманітнішим буде наш раціон, тим більше користі ми принесемо нашому здоров’ю. Тому не поспішайте відмовлятися ні від рису, ні від макаронів.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!