Навіть людям, які не мають протипоказань, лук потрібно їсти в помірній кількості — не більше однієї дрібної головки, інформує sutura.org.ua

Лікарі ендокринологи висловили думку про те, що деяким категоріям громадян лук необхідно виключити з раціону. Як пояснили фахівці, “цибулю не можна їсти людям, у яких наявний панкреатит, гастрит або виразкова хвороба”.

Перш за все, в цьому сенсі небезпечною є саме свіжий ріпчастий лук. За словами лікарів, її вживання сприяє підвищенню кислотності у шлунку. За відсутності протипоказань у вигляді перерахованих хвороб є багато цибулі теж не слід — можна дозволити собі лише одну дрібну головку.

Також лікарі назвали вигадкою твердження про те, що лук є продуктом, який зміцнює імунітет. Водночас, уточнили фахівці, у складі овочів містяться речовини фітонциди, що перешкоджають розмноженню патогенних бактерій та вірусів. Також лук є джерелом вітамінів групи В, аскорбінової кислоти.