Мандарини вважаються чудовим доповненням до здорового харчування, але виробники харчової продукції нерідко йдуть на обман покупця. Які ж небезпеки можуть підстерігати при купівлі мандаринів? Про те, що ці січні помаранчеві фрукти з чудовим ароматом можуть серйозно нашкодити організму. Виявляється, через мандаринів, особливо привезених здалеку, існує реальний ризик постраждати, заразившись паразитами. За словами фахівців, на поверхні плодів можуть залишатися сліди личинок середземноморських мух – вживання в їжу таких фруктів легко може спричинити отруєння.

«Перед вживанням мандарини обов’язково треба мити. На шкірці може знаходитись безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту зі шкіркою плодів», – застерегли експерти.

Зокрема, для зберігання продукції перевізники нерідко покривають фрукти етиленом, а даний хімікат діє при попаданні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди липковаті на ощупь.

Якщо на шкірці помітний яскравий восковий блиск, є ймовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами – речовинами для боротьби з плесенью. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність, і особливо сильно шкодять, якщо людина, крім іншого, і вживає алкоголь.

Мандарини, які здаються дуже соковитими і зберігають вм’ятини від пальців при натисканні, швидше за все, були переморожені при зберіганні. Вживати таких фруктів лікарі не радять.

Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини із зеленими плямами, оскільки це зазвичай свідчить про хвороби плодового дерева.