Знижка - 10% на весь медичний одяг по промокоду HALAT5
Лікарі розповіли, як правильно виходити з Різдвяного посту
Дієтологи розповідають, що неправильне припинення Різдвяного посту може негативно вплинути на організм людини, передає sutura.org.ua Обмеження раціону та відмова від яєць, м’яса та молочних продуктів спричиняє звикання організму до певних продуктів харчування. Особливо треба бути обережними тим людям, які мають хронічні хвороби. Рекомендують поступово виходити з посту протягом 1-2 нед.
Після закінчення посту важливо різко не навантажувати свій організм різноманіттям продуктів. У цей період будуть корисні молочні продукти: йогурт, молоко, сир. З м’яса можна не відмовляти собі у відварній курятині. Дозволено їсти яйця, варений картопля, рис, овочі. Лише за тиждень можна повертатися до звичного раціону харчування.
Найкраще споживати білки тваринного походження, рибу. Травленню сприятимуть соління, приправи, бульйони, які допомагають виробляти шлунковий сік. Після Різдвяного посту корисно споживати кутю, узвар, овощну рагу, запечену рибу, тушкований картопля, голубці тощо.
7 січня в Україні відзначають одне з найбільших релігійних свят – Різдво. Напередодні цього свята відзначається Святвечір. Це свято має велике значення, оскільки вважається, що саме у ніч на Різдво на світ з’явився Ісус Христос.
Додамо, що традиційна різдвяна кутя для українців цього року буде значно дорожчою. Через підвищення цін на мак та грецькі горіхи витрати на святкову страву зростуть на 7%.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!