Даруємо знижку -10% по промокоду HALAT5
Лікарі розповіли, кому можна і не можна їсти болгарський перець
Болгарський перець є одним із небагатьох овочів, до яких ми маємо доступ цілий рік, передає sutura.org.ua Досить висока вартість болгарського перцю повністю перекривається його унікальним складом: витамини А, групи В, С, К, Е, Р, магній, калій, кальцій, йод, цинк, фосфор, залізо і так далі.
Цей вид сладкого перцю містить на 100 г всього 25 ккал, так що його сміливо можна назвати суперфудом, корисним для фігури. Крім того, що на сладкому перці можна добряче схуднути або ж підтримувати вагу на одному рівні, цей овоч володіє масою корисних властивостей:
– зміцнення імунітету;
– покращення зору та профілактика захворювань очей;
– заспокоєння нервної системи та відновлення після стресових ситуацій;
– зниження рівня цукру та холестерину в крові;
– розрідження крові та зміцнення сосудів;
– пригнічення згубного впливу нікотину на організм курця;
– попередження процесів передчасного старіння шкіри;
– покращення зовнішнього вигляду людини, зокрема його волосся та нігтів;
– виведення з організму токсинів та вільних радикалів, відповідно – захист від раку, інтоксикації та вірусних захворювань.
Судячи з широкого переліку корисних властивостей болгарського перцю, його потрібно включати до раціону харчування всім людям, які хочуть бути красивими, молодими та здоровими.
Особливо налягати на болгарський перець варто тим, хто має лишній вагу, неправильно харчується та палити. Ще цей овоч буде корисним усім у сезон вірусних захворювань, тому як витамину С у ньому набагато більше, ніж у лимонах.
Кому не можна їсти болгарський перець, то це – людям, які страждають від таких захворювань, як епілепсія, ішемічна хвороба серця, гіпертонія, аритмія, гастрит шлунка з підвищеною кислотністю, язва шлунка або дванадцятипалої кишки, захворювання печінки та нірок.
Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я. Всі матеріали розміщенні на сайті, виключно, для ознайомлення!