Як приклад наведемо свиняче сало, повідомляє sutura.org.ua

Відзначається, що склад продукту досконало вивчили експерти Мюнхенського університету. Під час досвіду вони визначили, що сало містить арахідонову кислоту, яка входить до складу життєво необхідного витамину F.

Крім того кислоти, які містяться у салі, мають жовчогінну дію і сприяють утворенню в печінці “хорошого” холестерину та розщепленню “поганого”.

У салі також міститься мононенасичена олеїнова кислота, яка захищає печінку та почки від продуктів окислення, до того ж вона перешкоджає розвитку атеросклерозу.

У свою чергу токсикологи з Вищої медичної школи Торонто теж вивчили мікробіологічний склад сала і встановили, що воно сприяє виведенню з організму отруйних речовин, зокрема радіонуклідів.